Artikkelin julkaisija: Vuokrauspalvelu Rento

5 vinkkiä kuomukärryn käyttöön!

Kuomukärry on loistava valinta moneen eri käyttötarkoitukseen. Kuljetat kuomun alla kätevästi niin muuttokuormat kuin pihalta haravoidut lehdet ja oksat. On kuitenkin tärkeitä asioita, joita on hyvä tietää liittyen kuomukärryn käyttöön.

Kokosimme tähän artikkeliin viisi asiaa, joita et tiennyt kuomukärryn käytöstä. Lue artikkeli ja ota vinkit talteen!

B-ajokortti riittää

Pelkkä B-ajokorttiluokan oikeus riittää vuokraamamme kuomukärryn vetämiseen. B-luokan ajokortin lisäksi tarvitset sopivan vetokoukullisen auton ja olet valmis vuokraamaan perävaunun käyttöösi.

Kuorma saa ylittää takalaidan, mutta ei liikaa!

Kuomukärryssämme on irrotettava takalaita; laidan irrotuksella pystyt lastaamaan hieman lavaa pidemmän kuorman kyytiin. Kuorman ylitys takana saa olla enintään 2m. Yli metrin ylitys tulee merkata punakeltaisella merkkilipulla. Hämärässä tai pimeässä ylitys tulee merkitä heijastimella/valolla.

Kuorma ei saa ylittää laitoja sivuilta

Perävaunun kuorma ei saa sivusuunnassa ulottua yli perävaunun laitojen.

Kuorma on aina sidottava

Peräkärryn kuorma on aina sidottavan asianmukaisesti kiinni, vaikka käytössäsi olisikin kuomullinen vaunu. Toimitamme tarpeen vaatiessa asiakkaille kuormansidontaliinat mukaan.

Suurin sallittu nopeus on 100km/h

Vuokrauspalvelu Rennon vuokraaman kuomukärryn suurin sallittu ajonopeus liikenteessä on 100km/h. Ei ole merkitystä, onko kärry tyhjillään tai kuormattuna.

Jaa artikkeli